cookingforyou

Direktlänk till inlägg 27 februari 2013

Årets Kock samt min matlagningsfilosofi!

Av Anton Wikberg - 27 februari 2013 23:12

Ni har säkert hört talas om tävlingen Årets Kock via någon form av media t ex tv, radio, tidning m.m

Årets Kock är Svenskt Mästerskap i professionell matlagning och återkommer varje år i form av två semifinaler samt en final.

I år vann Daniel Räms från Västerås, han driver sitt egna företag Räms Mat & Gastronomi i Stockholm. Grattis Daniel och lycka till i framtiden.

Det man vinner när man erövrar titeln Årets Kock är Svenska Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld, en studieresa till ett matland man är intresserad av samt så blir man Svensk Mästare i professionell matlagning!


Min vision är att bli Årets Kock 2016 och det är många länder jag skulle vilja åka till om jag vann.

Jag har en förebild som vunnit Årets Kock 2007, han heter Tommy Myllymäki. Han äger Julita Wärdshus  som ligger utanför Katrienholm och Restaurang Sjön som ligger i Jönköping.


Vad jag gillar med Tommy är att han är ödmjuk, pedagogisk, lyhörd samt väldigt trevlig. Men jag gillar även den mat han gör. Mycket enkla smaker, ekologiska råvaror, miljötänk kring hur maten transporteras.


Jag är själv mycket för hur maten hamnar på tallriken, hur den transporteras, hur den odlas, hur den föds upp m.m

Där jag bor, i norra Sverige, där är det i princip omöjligt att odla grönsaker året om, om man inte har ett växthus.

Där har södra Sverige en fördel med tanke på att klimatet är varmare under årets mörka tider.


Lite av det som står ovan är en del av min matlagninsgfilosofi. Jag skulle förkorta den så här:
"Närodlad ekologisk matlagning med rena enkla smaker samt tillagad med kärlek till råvaran!"


Lagar man mat med hjärtat och mat man står för, då kommer man långt!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anton Wikberg - 12 mars 2013 21:31

Sveriges Mästerkock är inne på 3:e säsongen i TV4, och det blir mer och mer populärt bland de som tittar. Själv bojkottar jag detta program till förmån för andra matlagningsprogram! Varför? Själva programidén är kul det är inte det jag tycker är ...

Av Anton Wikberg - 14 februari 2013 23:26

Startar min blogg med lite bilder från när jag ikväll var och hjälpte till på mitt gamla jobb Hemmagastronomi som ligger i Norra Hamn i Luleå. En matstudio och delikatessbutik som säljer allt från olivoljor, choklad till ostar och köksredskap.   ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards